StoryEditorOCM
KalelargaPREDSJEDNIK SDP-A

Jure Zubčić: ‘Ravnatelj zadarskog Zavoda za hitnu medicinu Ivica Erlić na blagdan prekršio mjeru izolacije, pa se pokušao izvući...‘

Piše B.S.
8. siječnja 2022. - 10:54

Predsjednik županijskog SDP-a Jure Zubčić objavio je u subotu na svom Facebook profilu kako je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić na blagdan Sveta tri kralja, 6. siječnja, prekršio mjeru izolacije jer je uhvaćen u automobilu dok je bio pozitivan na korona virus. Zubčićevo reagiranje prenosimo u cijelosti: 

- U ove dvije godine pandemije smo se svi naučili ponašati i živjeti s korona virusom. Očekivali bi povrh svega da to znaju ravnatelji zdravstvenih ustanova. Oni bi trebali biti prvi u provedbi i poštivanju mjera.

Tako ne misli, nit se ponaša ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić. Isti je na blagdan Sveta tri kralja 06.01. zaustavljen zbog sitnog prometnog prekršaja, što samo po sebi ne bi bio nikakav problem, da policijski službenici nisu utvrdili da je pod mjerom izolacije jer je pozitivan na korona virus.

On bi, kao član Stožera civilne zaštite Zadarske županije, trebao biti prvi u borbi protiv pandemije, a ne doprinositi širenju virusa. Također kao ravnatelj zdravstvene ustanove trebao bi biti primjer odgovornosti.

Ove smo informacije dobili iz povjerljivih izvora, koji su kao i građani, isfrustrirani jer za pojedince vrijede dvostruki kriteriji. Nažalost, dvostruki kriteriji su nit vodilja upravljanja cijelom pandemijom.

Ravnatelj Erlić je bio lukav, pa se pokušao izvući s time da upravo ide na hitni primjer jer mu nije dobro. Pritom kao ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu vrlo dobro zna koji su protokoli kad osoba zaražena korona virusom treba medicinsku skrb. Uostalom, u tom slučaju se ne voziš sam na hitni prijem, te je to dokaz samo zloupotrebe pozicije koju obnaša.

Dok se prilikom obiteljskog nasilja u realnom vremenu u javnosti mogu čitati detalji kaznenog djela u ovom slučaju kad prevladava javni interes moramo na ovakav način dolaziti do informacija.

S obzirom na sve očekujemo da će se policija službeno očitovati o ovom slučaju i jesu li pokrenuli postupak prema Zakonu o sprječavanju širenja zaraznih bolesti.

S druge strane očekujemo od župana Longina da u najbržem mogućem roku utvrdi sve činjenice i pokrene smjenu ravnatelja.

Za ravnatelja Erlića imamo samo jedan zahtjev. Nek ponudi ostavku već danas! - poručio je SDP-ovac. 

28. ožujak 2023 06:51