StoryEditorOCM
KalelargaRADNI POSJET

Predsjednik Milanović u tvornici za preradu ribe na Dugom otoku, novinarima otkrio kako voli konzervirane sardine i srdele

Piše I.I.
14. ožujka 2024. - 16:18
Predsjednik Zoran Milanović u tvornici za preradu ribe Mardešić na Dugom otokuUred Predsjednika RH/Dario Andrišek

Predsjednik RH Zoran Milanović u četvrtak popodne posjetio je tvornicu za preradu ribe Mardešić na Dugom otoku.

Novinarima je kazao kako je posljednji puta na Dugom otoku bio prije 14 godina, a za konzerviranu srdelu je kazao kako je to jedno od jela koje uvijek može jesti. Istaknuo je kako je tvornica Mardešić jedna pozitivna priča i kako su veliki dio novaca za tvornicu dobili iz EU fondova. 

- Oni 85 posto sredstava dobili od EU-a, to je jedna dobra stvar Europe, jer je novac usmjeravan na udaljena područja, kazao je predsjednik komentirajući i veliki broj stranih radnika u tvornici. 

- Nitko nije ovdje došao iz gušta, ljubavi i avanture već zato jer mu treba novaca. Radnici su uglavnom stranci, ali uvijek je tako bilo. Moramo puno proizvoditi i ulagati u ovaj tip proizvodnje, jer ovo nikome ne konkurira u europskim gradovima. Neće vam EU dati 85 posto sredstava za nešto što je u Zadru. Ovo je za EU dekoracija i folklor, ali nama je život, zaključio je predsjednik koji je obišao proizvodni pogon.  

Predsjednik je novinarima otkrio i da voli konzervirane sardine i srdele, a iznenadio se kad je čuo da je nekadašnja tvornica Neptun preselila u Srbiju. Našalio se pitajući kako se sada zove.

 

26. travanj 2024 22:52