StoryEditorOCM
KalelargaTKO PITA, SKITA

Potpredsjednik skupštine Čerkuč već treći put traži podatke o tome koliko Zadarska županija isplaćuje novaca medijima. I ništa...

Piše Iva Ivanac
29. veljače 2024. - 15:31

Potpredsjednik Županijske skupštine i županijski vijećnik Davor Čerkuč (Centar) upozorio je na Skupštini kako mu još uvijek nisu dostavljeni podaci o tome koliko Zadarska županija troši novaca na medijsko oglašavanje. 

- Molim da mi dostavite podatke o tome koliko je sredstava uplaćeno medijima za medijsko oglašavanje od strane Zadarske županije i od ustanova kojima je Zadarska županija osnivač. Želim da mi se dostavi kompletna specifikacija te koja je bila vrsta uplate i njena svrha. Ovo je treći put da postavljam ovo pitanje. Mogu shvatiti da postoji stranačka stega, ali nepoštivanje vijećnika koji postavljaju legitmno pitanje je neprihvatljivo, kazao je Čerkuč dodajući da je Županija bila dužna odgovoriti na njegovo pitanje.

- Ako ja kao potpredsjednik Županijske skupštine ne mogu dobiti odgovor nakon mjesec i pol dana, ne znam kako će građani dobiti odgovor. Razumijem da medijski aparat mora funkcionirati vama u korist, ali sredstva Županije su javna i trebamo znati kada se i zbog čega troše, kazao je Čerkuč pitajući i po kojim kriterijima se odlučuje koliko će sredstava dobiti neki medij.

- Ne želim napadati medije, ali Županija javna sredstva koristi radi svoje promidžbe, a svi ostali koji nisu blizu vladajućih ne mogu doći do tih sredstava, zaključio je Čerkuč.  

- Primijetili ste da možete pretraživati po proračunu, javni pozivi za elektronske medije je bio i on je sukladan Zakonu o elektronskim medijima, a sve drugo što treba ćemo vam odgovoriti, kazao je župan Božidar Lonign.

29. travanj 2024 03:22