StoryEditorOCM
KalelargaNESREĆA NA PAGU

Policija kazneno prijavila 43-godišnjeg Slovenca zbog udarca gliserom u jet-ski: od posljedica nesreće 45-godišnjak preminuo u zadarskoj bolnici

Piše B. S.
30. lipnja 2024. - 09:36

Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim Slovencom, vozačem gumenog glisera slovenskih oznaka koji je u petak oko 18 sati na udaljenosti oko 500 metara od plaže Sv. Duh, na području Kolana, naletio na jet-ski na kojem su bili njegovi 45-godišnji i 36-godišnji sunarodnjaci.

Od posljedica nesreće u zadarskoj Općoj bolnici u subotu je preminuo 45-godišnji vozač jet-skija, dok je 36godišnjak kojem su utvrđene teške tjelesne ozljede, zadržan na daljnjem liječenju.

Vozača glisera se sumnjiči da se nije pridržavao propisa o sigurnosti brodskog prometa uslijed čega je u jednom trenutku s prednjim dijelom glisera udario stražnji dio vodenog skutera hrvatskih oznaka, s kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Slovenije i na kojem se kao putnik nalazio 36-godišnji državljanin Slovenije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 43-godišnjaka, Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, podnijeta je kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa.

30. lipanj 2024 09:44