StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Policija iz prometa isključila 20 vozača i šest vozila, rekorderka vikenda u krvi imala 2,3 promila alkohola

Piše I. I.
3. lipnja 2024. - 13:49

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 31. svibnja do 02. lipnja 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 150 prekršaja od čega: 12 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 49 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je i šest prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda te četiri prekršaja zbog prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla.

Iz prometa je isključeno 20 vozača i šest vozila. U tom vremenu dogodilo se 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže te su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 41-godišnje državljanke Srbije, koju su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar zaustavili u subotu (2. lipnja) u 22 sata na Ugljanu u Lukoranu dok je upravljala automobilom stranih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem vozačice, utvrđena je koncentracija alkohola od 2,30 g/kg. Vozačica je isključena iz prometa i smještena u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno je sankcionirana.

23. lipanj 2024 04:05