StoryEditorOCM
KalelargaA DA NJEGA ZAVEŽEMO?

Policija, državni inspektorat, komunalni redari... što se čeka! Maknite ovu sramotu s ulice!

Piše zadarski.hr
25. lipnja 2024. - 15:08

Udruge za zaštitu životinja zadnjih su godina skočile na noge kad su shvatile da na Kalelargi preko ljeta neki koriste životinje - sove, papige ili majmune - za privlačenje turista i fotografiranje uz naplatu. Zaštitnicima prava životinja smetalo je njihovo iskorištavanje i činjenice da su sve bile sputane - vezane - povodcima za nogu ili oko vrata, kako se ne bi otele nadzoru vlasnika.

NAKON MJESEC DANA Tko je zadužen za sprječavanje zlostavljanja divljih životinja na Kalelargi? Inspektorat: ‘Komunalni redari!‘ Redari: ‘Mi to ne možemo...‘

Tragom njihovih reakcija i ukazivanja na činjenicu da je takav odnos prema životinjama kažnjiv, reagirala je i zadarska policija te protiv odgovornih osoba podnijela kaznene i prekršajne prijave, jer je ipak riječ o ozbiljnim djelima na štetu prava životinja.

No to je bilo prije dvije godine, a sada smo u 2024. i na red više nisu sove, majmuni, papige ili golubovi nego - mačkice!

Jedan je prosjak tako malu mačku vezao oko vrata za košaricu i u voltu na ulazu u grad stavio građanima "na raspolaganje", za slikanje ili maženje, uz opciju da se njega nagradi za to zadovoljstvo.

Ovako odoka, vidimo najmanje dva sporna ponašanja: jedno je prosjačenje, a drugo spada pod neki od oblika zlostavljanja životinja koje se koriste za zaradu.

Policija, državni inspektorat, komunalni redari... što se čeka! Maknite ovu sramotu s ulice!

image

Prosjačenje i zlostavljanje životinja ispod volta na ulazu u Grad

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
25. lipanj 2024 15:21