StoryEditorOCM
KalelargaJOŠ JE U PRITVORU

Podignuta optužnica protiv 61-godišnjaka koji je u Salima prijetio mačetom i ručnom bombom! Evo što mu je policija našla u kućnom arsenalu

Piše Zadarski.hr
29. listopada 2022. - 09:47

 Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 61-godišnjaka s područja Sali na Dugom otoku zbog više kaznenih djela - teške krađe, prijetnje, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. 

Njemu se stavlja na teret da je od 22./23. kolovoza 2022., uporabom fizičke snage otvorio prozor kuće oštećenog talijanskog državljanina i uzeo te zadržao za sebe više raznih predmeta, opreme za ribolov i ronjenje, kao i da je 27. kolovoza 2022., istom oštećeniku rekao da će ga ubiti i dignuti u zrak držeći u rukama mačetu i ručne bombe.

Uz to, okrivljenika se tereti i da je 28. kolovoza 2022. na jednom otoku u Zadarskoj županiji, protivno čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje prodaje i ostvarivanja nepripadne imovinske koristi držao drogu marihuana težine 18,24 grama, kao i da je, u cilju uzgoja radi daljnje prodaje na ilegalnom tržištu, zasadio i uzgojio deset stabljika marihuane (ukupna masa lišća i začetaka cvjetnih vrhova četiri kilograma i 829,32 grama).

Također, okrivljenom 61-godišnjaku se stavlja na teret da je 28. kolovoza 2022. na jednom otoku u Zadarskoj županiji, bez ovlaštenja i protivno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao ručnu bombu i pet metara sporo gorućeg štapina.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

26. lipanj 2024 05:52