StoryEditorOCM
KalelargaNOVI BOKANJAC

Počela s radom Katolička osnovna škola Ivo Mašina - Branko Dukić najavio gradnju škole na Crvenim kućama i proširenje „Benje” i „Bartola Kašića”

Piše Zadarski.hr
8. rujna 2021. - 18:00

Od ponedjeljka je u novoizgrađenoj školskoj zgradi vrijednoj 50 milijuna kuna s radom počela Katolička osnovna škola Ivo Mašina. Novu osnovku u Novom naselju na Bokanjcu koju pohađa 150 učenika u šest razrednih odjeljenja, danas je blagoslovio nadbiskup Želimir Puljić, a tom je činu bio prisutan i gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima.

Upisana su nova dva prva razreda, svaki s po 25 učenika i jedan peti razred. U novu školsku zgradu preselili su se učenici 2., 3. i 4. razreda koji su pohađali Katoličku osnovnu školu Ivo Mašina koja je djelovala u zgradi Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević na poluotoku u Zadru. Među 150 učenika je 88 novoupisanih, a još mnogi zainteresirani roditelji nisu uspjeli upisati dijete u katoličku školu zbog kapaciteta škole koju će u budućnosti pohađati 500 učenika. Svake godine upisivat će se dva prva razreda, najavili su iz Zadarske nadbiskupije.

-Zajedničkim naporom, suradnjom i sredstvima izgradili smo predivnu suvremenu škola na ponos i korist svakom zadarskom djetetu. Hvala svima koji su uložili napor kako bismo ispunili dano obećanje i krenuli s radom već ove godine. Potrebe su velike, broj razreda će svake godine biti veći, a vesele me i namjere Nadbiskupije za daljnjim proširenjem. Tu je kompleks sportskih igrališta, pravi mali Višnjik, za djecu, ali i sve stanovnike. Ovaj mandat želimo završiti s mjestom u vrtiću za svako zadarsko dijete i gradnjom novih i dogradnjom starih škola kako bismo imali najviše standarde u obrazovanju, a to podrazumijeva i škole u jednoj smjeni.  Nakon nove područne škole na Ploči prošlog polugodišta, jučer je nastava krenula i u novoj školi Voštarnica u centru Mocire.  Zahvaljujući suradnji s Crkvom pri gradnji ove škole,  gradit će se još jedna u Crvenim kućama, kvartu u koji u nove POS-ove stanove uskoro useljava sto mladih obitelji. Pripremamo i projekt proširenja škola Šimuna Kožičića Benje i Bartola Kašića, najavio je gradonačelnik Branko Dukić.

04. srpanj 2024 01:00