StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: SRAMOTA!

Ovako izgleda sklonište Vlaški grad; PD Paklenica: Mi ćemo očistiti, ali razmatramo mogućnost zaključavanja!

Piše PD Paklenica
23. studenog 2020. - 08:11

- Ovako je ovog vikenda izgledalo planinarsko sklonište Vlaški grad. Sklonište koje su 5 godina mukotrpno gradili članovi PD Paklenice i koje je dobilo nagradu za najbolji planinarski objekt u 2019. godini. Sklonište je trenutno zatrpano plastičnim bocama, neuredno, odvod sudopera je zaštopan ostatcima hrane i kave, a dimnjak je začepljen izgorenom plastikom. Otvorenu hranu i zdjelu punu mesa i masnoće koja očito danima čeka neke izgladnjele planinare suvišno je i komentirati – objavljeno je jutros na stranicama PD Paklenica.

- Pitamo se što bi tek bilo da u skloništu ne stoji veliki natpis "NE OSTAVLJAJ NIŠTA ZA SOBOM.

Neshvatljive su nam osobe koje su bez trunke muke i truda, besplatno dobile na korištenje objekt s najboljim pogledom u Republici Hrvatskoj i onda se prema njemu ovako odnose. Stanje u planinarskim skloništima na južnom Velebitu je trenutno takvo da PD Paklenica ozbiljno razmatra mogućnost zaključavanja svih planinarskih objekata i njihovo korištenje isključivo uz prethodnu najavu.

Vlaški grad će ostati ovakav do idućeg vikenda kada će skupina volontera potrošiti svoje slobodno vrijeme da bi, još jednom očistila nečije tuđe smeće – stoji u jutrošnjoj objavi iz PD Paklenica.

24. travanj 2024 04:37