StoryEditorOCM
KalelargaAKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA

Oproba: Vratite Šupu za direktora Turističke zajednice, sezona je odrađena katastrofalno!

Piše AVŠ
18. srpnja 2018. - 16:15
turisti_zvonik1-020617_resize.JPG

Rad Turističke zajednica grada Zadra i zašto je Zadar postao tranzitna destinacija bez sadržaja kroz koji turisti samo prolaze, bile su glavne teme Aktualnog sata jutrošnjeg Gradskog vijeća koje je započelo velikim pljeskom za srebrnu medalju hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon što se smirila euforija oko nogometa, na red je došla turistička zajednica, a temu je otvorio SDP-ov Erol Gaši pitanjem gradonačelniku koliko je zadovoljan pripremama za ovu sezonu i ponudom sadržaja te radom direktora TZ Grada Zadra Ante Radosa. Nakon što je gradonačelnik Dukić odgovorio da je "zadovoljan i da Rados trebao biti više pristupačan", Gaši je uzvratio:

- Sezona je odrađena katastrofalno. Kada direktor TZ-a 15 dana prije koncerta (Jazine Open Air) govori da su u tijeku pregovori s nekim izvođačima, onda to dovoljno govori o njegovom radu. Nisam bio zadovoljan s bivšim direktorom Zvonkom Šupom, ali sad mi ne zvuči loše povratak na staro. Jer ako je ovo najbolje što imamo, možda bi i Šupu trebalo vratiti natrag sada kad je Zadar postao odlična tranzitna destinacija- kazao je Gaši kojemu je Dukić replicirao statistikom kako Zadar bilježi porast dolazaka i noćenja i kako prosjek od tri noćenja nije loš, ali da se treba raditi na hoteskom smještaju.

Rasprava se nastavila kritikom Marjane Botić iz Akcije Mladih koja je TZ-u zamjerila neažurnost i neaktivnost u trenutku kada je cijeli grad živio za doček četiri zadarska Vatrena, pa tako i brojni turisti koji, kako je kazala, uopće nisu imali informaciju što se u gradu događa, a isto je tako istaknula da se skupštine vijeća TZ-a ne bi smjele održavati u hotelu Bastion, s obzirom na priču o njegovu vlasništvu.

Na temu turizma govorili su još SDP-ova Irena Dragić koja je ponovno upozorila kako je Zadar stekao ružnu reputaciju grada koji nije prijatelj kućnih ljubimaca jer za njih nigdje nema plaže, te Antun Novoselović (SDP) koji se dotakao teme građevinskih radova u srcu sezone. Danijela Vukoša (SDP) dotakla se svih manifestacija koje je zadnjih godina Zadar izgubio, od Gardena i Avantura film festivala, do JUMF i Metal festa, međutim, zaključak resornog pročelnika za kulturu Radovana Dunatova bio je kako su za to krive same udruge koje ne znaju ili ne mogu osmisliti dobar program, pa zbog toga niti ne mogu dobiti novac iz gradskog proračuna.

25. travanj 2024 16:02