StoryEditorOCM
KalelargaPOLITIČKI POENI

Objava o skandalu u OB Zadar prešla na politički ring: evo tko se ‘dohvatio‘ zbog nove objave Jure Zubčića!

Piše Zadarski.hr
8. kolovoza 2023. - 13:37

Čelnik županijskog SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić i vijećnik u Skupštini Zadarske županije reagirao je, novom objavom na FB, na prozivke onih koji mu zamjeraju objavu o alkoholiziranim medicinskim sestrama u OB Zadar. Njegova objava, koju prenosimo, izazvala je salvu komentara, te je prešla na politički "ring", gdje su se najviše "dohvatili" nezavisni vijećnik u Skupštini Angelo ŽilićErol Gaši.

Evo što je Zubčić objavio:

"Nastavno na reagiranja vezano za slučaj u OB Zadar da pojasnim neke stvari. Prije svega je jako zanimljivo gledati kako se svjesno i zlonamjerno spinaju moje izjave.

Od početka tražim odgovornost Čuline i Katuše jer je Opća bolnica Zadar u potpunom rasulu, a ne od medicinskih sestara. Koliko god su medicinske sestre pogriješile vjerujem da mogu biti svjesne svog propusta i da će uz opomenu to naučiti.

Izvorni i najveći problem zadarske bolnice je glavna sestra Darija Katuša, a zatim i Željko Čulina koji dozvoljava maltretiranje zaposlenika, a nikad ne želi stati pred javnost i objasniti kaos u bolnici kojoj je na čelu.

Sustav se raspada, ali opstaje upravo radi pojedinaca koji izvanredno rade svoj posao. Tehničari, sestre i liječnici preko čijih leđa se lomi truli sustav. No, to ne znači da ne treba ukazivati na probleme kojih je mnogo.

Zamislite samo da vam blizak član obitelji leži u bolnici, a vi na društvenim mrežama naletite na onakav video? Kako bi se osjećali? Bi li sumnjati u kvalitetu skrbi koju vaši voljeni dobivaju?

Neka pravila i zakoni postoje s razlogom i nije dobro da u društvenom narativu normaliziramo njihovo kršenje, te baš zbog toga vjerujem da će medicinske sestre naučiti iz ovoga pouku.

Hoćemo li onda generaliziranjem i normaliziranjem zaključiti da Darija Katuša dobro radi svoj posao? Koliko dugo ćemo dozvoliti njenu samovolju?

Hoćemo li zatvarati oči pred time da se na pregled na ultrazvuk dojke čeka godinu i pol dana, a da su ljudi prisiljeni plaćati privatne specijalističke preglede? Sve je to rezultat kaosa u OB Zadar", napisao je Zubčić.

01. svibanj 2024 07:27