StoryEditorOCM
KalelargaVREMENSKA PROGNOZA

Ni za ovaj vikend ne planirajte izlete; na pomolu novo pogoršanje vremena, evo kad možete očekivati najobilnije oborine

Piše Vijesti SD
8. studenog 2023. - 08:30

Postupno razvedravanje sa zapada, u većini krajeva poslijepodne pretežno sunčano. Osobito na jugu ujutro još ponegdje kiša, a na kopnu mjestimice magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Vjetar slab, lokalno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, na otocima i prema otvorenom moru s jakim udarima. Najviša temperatura uglavnom od 14 do 19 stupnjeva Celzijusovih, u gorju malo niža.

Četvrtak donosi uglavnom suhe prilike, lokalno oborine može biti eventualno u gorju i na sjevernom Jadranu, stoji u prognozi Tee Blažević, meteorologinje televizije N1.

U noći na petak i tijekom petka jačat će vjetar južnog smjera, stiže nam novi val obilne oborine. Duž Jadrana i u područjima uz Jadran lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Nestabilno će biti i u danima vikenda, i manje toplo, prodorom hladnijeg zraka sa sjevera. U subotu će kiše i pljuskova biti u većini predjela zemlje, u najvišem gorju moguć je i snijeg.

29. travanj 2024 05:31