StoryEditorOCM
KalelargaMOŽE LI GORE?

Nezapamćen kaos na Dalmatini: zbog nesreće kod Zadra kolona je duga pet kilometara, a kod Šibenika tri nesreće u nizu

Piše PSD
5. kolovoza 2023. - 12:36

Jedan od udarnih turističkih vikenda na cestama u kombinaciji s nevremenom koje još od sinoć s prekidima pogađa cijelu Dalmaciju stvorili su kaos na prometnicama.

Trenutačno je najteže stanje za autocesti A1, ponajprije zbog prometne nesreće koja se oko 12 sati dogodila između tunela "Sveti Rok" i čvora Maslenica (Rovanjska) u smjeru Zadra i Splita. Kolona je već duga pet kilometara, a povremeno se zbog velike gustoće vozila zatvara i tunel "Sveti Rok", pa se stvaraju gužve na ličkoj strani.

image
Google.maps

- Promet se vodi jednom prometnom trakom.Vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat - naglašavaju iz Hrvatskog autokluba, a vidljivo je da se vrlo usporeno vozi i iz smjera čvorova Benkovac i Zadar istok prema unutrašnjosti.

Najnovije informacije govore o čak tri nesreće na dionici Dalmatine između čvora Šibenik i mosta preko kanjona rijeke Krke. I na tom potezu je ograničena brzina, a u smjeru Zadra i unutrašnjosti stvorila se kolona duga tri kilometra.

Incident se dogodio i nedaleko od čvora Prgomet u smjeru čvorova Vrpolje i Šibenik, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

28. travanj 2024 23:07