StoryEditorOCM
KalelargaNISU STIGLI NA UTAKMICU

Navijači uhićeni jučer u blizini odmorišta Nadin privedeni na zadarski Prekršajni sud: policija im oduzela marihuanu i alkohol!

Piše B. S.
4. travnja 2024. - 21:51

Zadarska policija intervenirala je u srijedu oko 16 sati tijekom osiguranja prolaska navijačkih skupina u pravcu Splita na utakmicu između HNK "Hajduk" i GNK "Dinamo". Nakon što je na autocesti A1, nedaleko od odmorišta Nadin-jug, zaustavila automobil gospićkih registracija, privela je trojicu navijača.

U automobilu su bila četiri navijača jedne navijačke skupine. Vozio je 22-godišnjak koji je nakon intervencije policije odbio ponuđen test na droge, te je od njega oduzeto oko 13 grama marihuane i dvije ručno spravljene cigarete s oko tri grama marihuane. Drugi navijač, 23-godišnjaku u krvi je imao 0,63 promila alkohola, dok je trećem 22-godišnjaku utvrđena manja koncentracija alkohola u organizmu, te je kod njega pronađena boca alkoholnog pića.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 22-godišnji vozač, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, i 23-godišnji putnik zbog počinjenog prekršaja iz čl. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o osobnoj iskaznici, dovedeni su u četvrtak, 4. travnja, na nadležni sud u Zadru.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja, priveli su 22-godišnjaka i 23- godišnjaka, dok se protiv drugog 22-godišnjaka nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, četvrtoj osobi, putniku u vozilu, nisu utvrđeni elementi protupravnog ponašanja.

29. travanj 2024 20:23