StoryEditorOCM
KalelargaNA HLAĐENJU

Narušavao javni red i mir u Ninu - verbalno napao a onda i fizički nasrnuo na maloljetnika, policija ga privela i zatvorila na pet dana

Piše M.K.
16. lipnja 2023. - 19:16

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog sumnje da je počinio kazneno djelo tjelesna ozljeda.

Muškarca se sumnjiči da je 15. lipnja oko 1 sat u Ninu verbalno napao, nakon čega je i fizički nasrnuo na maloljetnika.

Tijekom postupanja policijskih službenika, muškarac se oglušio na izdana upozorenja i naredbe te je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile uhićen i doveden u policijsku postaju.

Kako je postojala sumnja da je muškarac pod utjecajem alkohola, policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, koji je odbio.

U događaju maloljetnik je lakše ozlijeđen.

Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nadležni sud je 44-godišnjaku rješenjem odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 5 dana. 

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Tjelesna ozljeda, protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku. 

 

11. lipanj 2024 17:36