StoryEditorOCM
KalelargaGUŽVA U NAJAVI

Naoružajte se strpljenjem jer se u ponedjeljak na mjesec i pol dana za sav promet zatvara raskrižje na Žmirićima! Postoje alternativni pravci, ali...

Piše Iva Ivanac
10. svibnja 2024. - 11:34

U ponedjeljak se za sav promet zatvaraju Žmirići!

Raskrižje se zatvara zbog opsežnih zahvata prilikom radova na vodovodnim i kanalizacijskim cijevima i niveliranju terena. Žmirići bi za sav promet trebali biti zatvoreni do posljednjeg vikenda u lipnju, a promet će se odvijati novoizgrađenim obližnjim alternativnim pravcima. 

- Zbog izvođenja radova dogradnje kanalizacijskog i vodovodnog sustava te rekonstrukcije raskrižja od ponedjeljka 13.5.2024., na području raskrižja državne ceste DC306 s ulicama Put Nina i Matije Gupca, biti će uspostavljena nova privremena regulacija cestovnog prometa. Promet ulicom Put Nina u zoni radova će biti obustavljen, a promet u smjeru Puntamike će se odvijati obilazno novoizgrađenom alternativnom cestom i ulicom Matije Gupca sukladno postavljenoj privremenoj regulaciji. Predviđeni završetak predmetnih radova je 29.6.2024., a do tada molimo sudionike u prometu za strpljenje i pojačan oprez, kazali su iz Hrvatskih cesta koje su investitor velikog projekta rekonstrukcije državne ceste DC 306 s ulicama Put Nina i Matije Gupca vrijedne 5,5 milijuna eura. 

Informacija o zatvaranju za promet raskrižja Žmirići zasigurno se neće svidjeti lokalnom stanovništvu, a ni posjetiteljima Zadra i lokalnih mjesta jer je Grad već neko vrijeme, od početka predsezone, zbog raznih radova koji se odvijaju na cestama, doslovno zakrčen gužvama.

Iako je na obližnjim semaforima već promijenjena regulacija zbog veće protočnosti automobila, kada se sadašnjim gužvama pridodaju one koje će nastati zbog zatvaranja raskrižja na Žmirićima, svi će se vozači morati dodatno naoružati sa strpljenjem.  

02. lipanj 2024 20:51