StoryEditorOCM
Kalelarga"AJMO NA IZBORE"

Nakon odlaska Marija Paleke, Akcija mladih traži ostavke gradonačelnika Dukića, zamjenika Babića i svih gradskih vijećnika!

Piše P. O.
31. listopada 2023. - 13:01
Zadar, 311023 Gradski vijecnici Akcije mladih su danas na Narodnom trgu odrzali konferenciju za novinare na kojoj su komentirali ostavku direktora Turisticke zajednice Maria Paleke. Na fotografiji: Marjana Botic.Luka Gerlanc/

U Zadru se dogodio presedan, navodno je jedna osoba zbog moralnih razloga podnijela ostavku! Ali, nama nije jasno kako je moguće na odgovornost pozivati časnika palube, dok se kapetana se ostavlja po strani i zato tražimo ostavke gradonačelnika Branka Dukića i njegovog zamjenika Ante Babića, a onda ćemo i mi kao gradski vijećnici podnijeti ostavke, izjavio je Ante Rubeša na presici Akcije mladih s temom skandaloznog putovanja zadarskog izaslanstva u New York.

Rubeša ostavke zaziva zbog nakaradne situacije u kojoj izvršna vlast nema većinu, ali im odluke prolaze, što Rubeša smatra prevarom birača i zaziva nove izbore.

Marjana Botić se zapitala zbog čega na zadarske skandale ne reagiraju ni vrh HDZ-a ni Andrej Plenković, ali ni DORH i Uskok iako je u New Yorku potrošen javni novac na „privatno ludovanje”.

- Ne brinem se za direktora TZ Marija Paleku, on će biti zbrinut u nekoj gradskoj firmi, ali je trebao odstupiti i Dukić, jer je poveznica između ovog slučaja i skandalozne privatizacije HNK Zadra oko koje institucije također ništa ne poduzimaju, rekla je Botić.

- Dukić je gradonačelnik i predsjednik Turističkog vijeća i sam je sebe iskompromitirao, ali i sve nas. I sada Paleka zbog navodnih moralnih razloga podnosi ostavku – znači li to da Dukić nema morala?? I sada imamo iskompromitiranog gradonačelnika i nefunkcionalno Gradsko vijeće, a naš poziv na nove izbore ne prihvaća nitko. Zadar je iznad svih nas, ne možemo grad držati kao taoca nefunkcioniranja i gradonačelnika i Gradskog vijeća, rekao je Marko Pupić Bakrač pozivajući još jednom, najprije Dukića, a onda i sve gradske vijećnika, na podnošenje ostavke.

01. svibanj 2024 03:02