StoryEditorOCM
KalelargaOBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DAVANJE U ZAKUP PROSTORA GRADSKE PIJACE

Najveći je interes za novu tržnicu na Meladi, evo što će se na njoj nalaziti

20. veljače 2019. - 22:46
1_trznica1-300418

Na temelju Odluke o načinu davanja u ugovorni zakup prostora na lokacijama koje su u nadležnosti Tržnica Zadar d.o.o., 18. veljače objavljen je javni poziv za davanje u zakup svih slobodnih poslovnih prostora, površina i prodajnih mjesta u nadležnosti Tržnica Zadar d.o.o.

Ovo je prvi put da se davanje u zakup prostora zadarske pijace odvija preko javnog natječaja, te se ovo "nadmetanje" odnosi na novu tržnicu na Meladi, Gradsku tržnicu, Veletržnicu, tržnicu na Relji te ostale, manje lokacije u vlasništvu Tržnice. Kako nam je kazao i direktor Tomislav Letinić, početne su cijene ostale iste kao i dosad, a dodane su one novoformirane za novu tržnicu na Meladi, čije se otvaranje očekuje uskoro.

– Prvi put prodajna će se mjesta davati preko ovakvog javnog natječaja, smatram to transparentnijim i boljim rješenjem. Tko ponudi više, dobiva poziciju, a pozicije se razlikuju po cijenama. Natječaj traje do 28. veljače, a vjerojatno dan ili dva nakon njegova završetka objavit ćemo rezultate – rekao nam je Letinić. Kako tvrdi, već se sada vidi velik interes potencijalnih zakupaca, ponajviše za Meladu.

– Sto posto smo uvjereni da ćemo na novoj kvartovskoj tržnici popuniti sve kapacitete. Tamo su, osim štandova za voće i povrće, predviđeni i kiosci za pekarnicu, ribarnicu i mesnicu, što znači da smo predvidjeli cjelovitu ponudu za građane – smatra Letinić. Na Meladi se u zakup nudi osam štandova do kraja ove godine po početnoj mjesečnoj cijeni od 875 kuna s PDV-om. Zakup za kioske na toj poziciji, veličine 15 četvornih metara, daje se na pet godina, po početnoj mjesečnoj cijeni od 2.812,50 kuna.

Na nadmetanju su i tri lokacije za kiosk na Gradskoj tržnici koje se daju u zakup na dvije godine. Početne su cijene od 825 do 1530 kuna, ovisno o veličini lokacije i poziciji. U ponudi je devet lokacija po pet četvornih metara za postavljanje štandova za tekstil na Gradskoj tržnici, po početnoj cijeni od 900 kuna za dvije godine. Na Relji, primjerice, zasigurno najprometnijoj lokaciji, za jedan slobodan štand početna cijena zakupa iznosi 854 kune.
Na natječaj se potrebno prijaviti pismenim putem, a prijavu je nužno predati do 28. veljače u podne. Najpovoljniji ponuditelji o rezultatima će biti obaviješteni pismenim putem ili elektroničkom poštom.

18. travanj 2024 12:44