StoryEditorOCM
KalelargaPROVODE GA UDRUGE

Na sastanku s gradonačelnikom: Počinje projekt "ZD – 154 – ML", pomoću njega će se realizirati Program za mlade Grada Zadra

Piše Zadarski.hr
18. lipnja 2024. - 14:52

Gradonačelnik Grada Branko Dukić je sa suradnicima održao radni sastanak s predstavnicima udruga partnera u projektu ZD – 154 – ML koji ima za cilj ostvarivanje veće uključenosti mladih u procese donošenja odluka.

Grad Zadar je uz udruge Trećeprostor, CINAZ i Ahimsu partner, dok je udruga Prizma nositelj ovog projekta koji je započeo 1. lipnja 2024., a trajat će do 20. rujna 2025. godine.

Pripremni sastanak poslužio je kao prilika za upoznavanje, koordinaciju i kreiranje početnih smjernica u radu u sklopu projekta te praktičnu pripremu početne konferencije projekta koja će se održati u četvrtak, 20.6. 2024. s početkom u 11 sati u Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je projekt odobren od strane Agencije za mobilnost i programe EU, potvrdio sudjelovanje četiriju gradskih odjela (UO za kulturu i sport, UO za EU fondove, UO za odgoj i školstvo, UO za socijalnu skrb i zdravstvo) u samom projektu, a sve kako bi se kroz njega participativnom suradnjom civilnog društva, mladih osoba i lokalne uprave, realizirao dokument pod nazivom Program za mlade Grada Zadra.

O načinu rada s mladima kroz projekt govorio je Silvestar Petrov, predsjednik Prizme te predstavio okvir za rad na aktivnostima, iz perspektive udruge koja, poput ostalih uključenih u projekt, ima dugogodišnje iskustvo u radu s mladima.

Ovaj projekt financira Europska unija s ukupnom vrijednošću od 47.206,00 EUR kroz program Erasmus+.

29. lipanj 2024 08:16