StoryEditorOCM
KalelargaTRGOVAČKI CENTAR

Na Putu Murvice otvoreno gradilište novoga Lidla, stigli su i bageri, sad je i službeno: radovi počinju!

Piše Mišel Kalajžić
8. listopada 2021. - 16:27

Na prostoru uz Ulicu Put Murvice otvoreno je gradilište trećeg prodajnog centra Lidl u Zadru. Na ogradu je postavljena ploča koja ukazuje na to da je ishođena građevinska dozvola i ispunjeni svi preduvjeti za početak gradnje.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Na prostoru uz Murvičku ulicu gradit će se još jedan trgovački centar, a na ostalom dijelu poslovni i stambeni objekti s pripadajućim podzemnim garažima, javnim sadržajima i parkom, sve to prema odredbama Detaljnog plana uređenja stambeno-poslovnog naselja uz Murvičku cestu iz 2008. godine i usvojenim izmjenama ove godine koje je izradio D&Z. Jedine postojeće građevine koje se zadržavaju, uklapaju se svojim sadržajem u namjene predviđene prostornim planom više razine za predmetni obuhvat. To su poslovna zgrada bivše Vinilplastike uz Murvičku ulicu i poslovna zgrada NEC-a uz Ulicu VII. domobranske pukovnije.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Trgovački centar Lidl bit će izgrađen točno prekoputa stambene zgrade na mjestu bivše Mljekare, dok će se uz križanje Murvičke i Ulice VII domobranske pukovnije formirati veliko parkiralište. Ispod trgovačkog centra izgradit će se manji park i dječje igralište, a prema nekadašnjoj Tvornici kruha gdje se sada nalazi tzv. Predovanova zgrada, gradit će se stambeni kompleks s podzemnim garažama.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Širina koridora ulice Put Murvice i Ulice VII domobranske pukovnije mjestimično bi se povećala zbog izvođenja dodatnih trakova za lijevo skretanje. Na Murvičkoj je previđeno izvođenje (korekcija) dva priključka i zadržavanje tri postojeća (pristup objektu MUP-a, Ulica Vinka Paulskog, raskrižje s Ulicom VII. Domobranske pukovnije), uz izgradnju odgovarajućeg nogostupa, ali bez biciklističkih staza.

18. travanj 2024 11:14