StoryEditorOCM
KalelargaŠTO MU BI?

Muškarcu koji je na cesti ostavio svoju ženu, pa je nakon tri dana pronašli mrtvu, određen pritvor!

Piše B. S.
20. rujna 2024. - 20:55

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je 70-godišnjeg državljanina Poljske zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prouzročenja smrti iz nehaja svoje 69-godišnje supruge.

Istraga je pokrenuta nakon što je tijelo njegove 69-godišnje supruge pronađeno u utorak, 17. rujna, oko 16 sati, na području Medviđe, u sklopu potrage za nestalom osobom koja je prijavljena tri dana ranije, 14. rujna.

Postoji, naime, osnovana sumnja da je osumnjičeni Poljak u petak, 13. rujna, na području Benkovca, napustio svoju suprugu, ostavljajući je na cesti bez ikakve brige, iako je bio svjestan njezinog ozbiljnog zdravstvenog stanja. Unatoč tome što je postojala opasnost za njezin život i zdravlje, Poljak je otišao.

Na mjestu događaja proveden je očevid, a pregledom tijela od strane mrtvozornice nisu pronađeni znakovi nasilja. Naložena je obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Preliminarni nalazi isključuju nasilnu smrt, no kazneno djelo nehata ostaje predmetom istrage.

Zbog opasnosti od bijega, kao i mogućnosti utjecaja na svjedoke, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru za 70-godišnjeg Poljaka predložilo je određivanje istražnog zatvora, što je sudac istrage prihvatio, te je Poljaku određen jednomjesečni pritvor.

20. rujan 2024 20:56