StoryEditorOCM
Kalelarga‘DOVITLJIV‘ I PIJAN

Muškarac (52) iz Slivnice ukrao bušilicu u zadarskoj trgovini, pa bježao od policije vozeći automobil sa 2,4 promila alkohola u krvi!

Piše Zadarski.hr
24. prosinca 2021. - 10:03

U zadarskoj policiji dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom iz Slivnice, koji je krao, bježao, vozio pijan i krivotvorio isprave.

Policija je u srijedu navečer zaprimila dojavu o krađi bušilice u jednom trgovačkom centru u Zadru, a u trag kradljivcu se ušlo vrlo brzo, te je pronađen na području mjesta Slivnica, gdje i živi.

On je najprije ukrao bušilicu, a onda se odvezao iz Zadra u Slivnicu sa 2,4 promila alkohola u krvi. Kad ga je zaustavila policija, pokušao je pobjeći, pa je uz uporabu sredstava prisile u tome spriječen i priveden u prostorije policije.

Bušilica je pronađena u njegovom automobilu.

Utvrđeno je i da je dva dana prije toga, oko 23.30 sati u Islamu Latinskom na benzinskoj postaji natočio gorivo u osobno vozilo, nakon čega se odvezao ne plativši račun. Prethodno je na to vozilo stavio tuđe registarske oznake, tako da "prevari" kamere.

Protiv 52-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe i krivotvorenja isprava, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - vožnje pod utjecajem alkohola i nenošenje vozačke dozvole - protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

21. rujan 2024 00:45