StoryEditorOCM
KalelargaNASTAVAK TRADICIJE

Mjesni odbor Poluotok mijenja retoriku oko kupanja na zadarskoj rivi i mulu? „U ponedjeljak nije nikakav prosvjed...”

Piše Zadarski.hr
15. srpnja 2023. - 21:56

Što će se to u ponedjeljak događati na zadarskoj rivi? Mada su i sami dali doprinos uvjerenju da će doći do svojevrsnog prosvjednog okupljanja građana koji se protive zabrani kupanja na rivi, iz Mjesnog odbora Poluotok sada, čini se, mijenjaju retoriku.

Najprije su se u Mjesnom odboru pitali „je li moguće da je gradska vlast u tolikom raskoraku s navikama građana Zadra” čiji su im interesi i navike „nepoznati i nebitni”. Pa su na društvenim mrežama najavili da će se u ponedjeljak „zajedno s građanima, kao i svakog ljetnog popodneva cijeli život, uputiti na popodnevno kupanje na rivi”. A onda su pozvali „ i ostale koji se na rivi kupaju cijeli život da se u ponedjeljak od 17 sati pridruže ovoj neformalnoj inicijativi građana koja će trajati cijelo ljeto, svakog ljeta dok nas bude”. Takvu je objavu potpisao predsjednik MO Frane Brajković.

Samo dan kasnije – drugačije intonirana objava na Facebook profilu MO Poluotok objavljena je pod egidom „da ne bude zabune” i bez potpisa.

-U ponedjeljak nije nikakav prosvjed na rivi. Mediji nisu pozvani na nikakvo davanje izjava jer su naše poruke i zahtjevi na ovu temu jasni već godinama i nemamo se potrebu ponavljati pred kamerama. Oni koji su se i do sad kupali tamo će nastaviti raditi isto kao i uvijek do sad te će na taj način dati do znanja što misle o ovakvim odlukama, stoji u novoj objavi.

Negdje su se zagubili „neformalna inicijativa građana” i poziv zainteresiranima da joj se pridruže. Pa će sve biti kao što je i bilo: kupanje na rivi i mulu nije dopušteno, ali se Zadrani tamo oduvijek kupaju. S prosvjedom i, ipak se čini, bez prosvjeda.

28. travanj 2024 04:09