StoryEditorOCM
KalelargaOBIŠAO VOJARNU

Ministar Banožić u radnom posjetu vojarni u Zemuniku

Piše Zadarski.hr
18. kolovoza 2020. - 14:40

Ministar obrane Mario Banožić boravio je u utorak u radnom posjetu vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku zajedno sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera OSRH Sinišom Jurkovićem, gdje se upoznao sa stanjem, postignućima i prioritetnim zadaćama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Predstavljanju HRZ-a nazočio je i zapovjednik Zapovjednog operativnog središta general-bojnik Krešo Tuškan.

Ministar Banožić ovom je prigodom istaknuo kako je od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku nabava višenamjenskih borbenih aviona: „Smatram kako je to od presudnog značaja za daljnji razvoj sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i unaprjeđenja sigurnosti Republike Hrvatske, ali i stabilnosti ovog dijela Europe."

Pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjeluju u brojnim aktivnostima, a posebno su angažirani u protupožarnoj sezoni koja je u svom prvom dijelu bila zahtjevnija u odnosu na prošlogodišnju. Ministar Banožić im se zahvalio na dosadašnjem doprinosu koji je rezultat kvalitetne pripreme za sezonu te naglasio važnost profesionalnog i savjesnog postupanja u daljnjem radu. Zadaća Ministarstva obrane jest ulaganje napora u osiguravanje kvalitetnih uvjeta za život i rad pripadnika, a njihova je odgovornost sigurno i učinkovito provođenje povjerenih zadaća.

U svom obraćanju zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković čestitao je i zahvalio pripadnicima HRZ-a na kvalitetnoj provedbi širokog spektra zadaća. „Pokazali ste spremnost i učinkovitost u vašim misijama i zadaćama. Budite i dalje ustrajni, koncentrirani, maksimalno odgovorni, a osobnim primjerom promovirajte čast i etičnost u radu i djelovanju", rekao je general Jurković.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec prilikom radnog posjeta izvijestio je ministra o postignućima i prioritetima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u 2020. godini.

U sklopu boravka u Zemuniku  ministar je obišao i eskadrile te smještajne kapacitete vojarne, a posjetio je i Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga (Multinational Special Aviation Program – MSAP TC) čije aktivnosti je predstavio direktor ovog središta pukovnik Tomislav Pušnik.

19. travanj 2024 22:08