StoryEditorOCM
KalelargaJOŠ DANAS

Meteoalarm upozorava na moguće nevrijeme i tuču: popodne oprez na splitskom i dubrovačkom području!

Piše Vijesti Sd
12. ožujka 2024. - 08:43

Nakon što se još saniraju posljedica poplava na zadarskom području gdje je pala rekordna količina kiše, 164 mm od nedjelje u 7 do ponedjeljka u 7, što je rekordna dnevna količina u ožujku od 1961., od kada postoje mjerenja - nastavlja se i dalje utjecaj ciklone, navodi meteorologinje Tee Blažević za N1 televiziju.  

Stoga je utorak počeo tmurnim vremenom, kiša i dalje pada u gorskoj Hrvatskoj, središnjim i sjevernim predjelima unutrašnjosti, ali i na dijelu oblale. Hrvatski autoklub vozače poziva na oprez. Naime, zbog obilne kiše moguće je zadržavanje vode na kolniku, mogući su i odroni. I tijekom idućih sati nastavit će lokalno kišovito vrijeme, no sve manje oborine u drugom dijelu dana. Meteoalarm, sustav upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda izdvaja splitsko i dubrovačko područje, lokalno je moguće nevrijeme, moguća je i pojava tuče.

image

 

 

Duje Klaric/Cropix

U noći na srijedu i srijedu ujutro lokalno kiše može još biti na krajnjem istoku i jugu, no veći dio dana u većini krajeva obilježit će ipak suho vrijeme. Tijekom dana će se postupno razvedravati.

Drugi dio tjedna počet će stabilnijim i sunčanijim vremenom. Temperature ponovno u porastu. Pri kraju tjedna temperature bi lokalno mogle rasti i do 20 stupnjeva, i to ne samo na moru, navodi Tea Blažević. 

image
Ivana Nobilo/Cropix
27. travanj 2024 08:58