StoryEditorOCM
KalelargaKRŠ I LOM U PODUMU

Masovna tučnjava u romskom naselju: policija upala u ‘sačekušu‘! Jedan im prijetio sjekirom, a četvorica ih fizički napala. Ozlijeđeno pet policajaca!

Piše I. Nevešćanin
8. ožujka 2021. - 13:21

Pet policajaca iz PU ličko-senjske zadobilo je lakše tjelesne ozlijede u masovnoj tučnjavi koja se u petak 5. ožujka navečer dogodila u romskom naselju u mjestu Podum kod Otočca.

Pet policajaca došlo je u Podum nakon dojave jednog mještana da su mu trojica iz romskog naselja prijetila smrću. Kako policija otprije ima iskustva s prijavljenima, poznatim po pružanju otpora i bježanju, na mjesto događaja došlo je pet policajaca. No čim su stupili među osumnjičene jedan 31-godišnjak je, držeći sjekiru u ruci, zaprijetio smrću trojici policajaca, da bi četvorica drugih goloruki nasrnuli na policajce. Nastala je masovna tučnjava u kojoj je svih pet policajaca zadobilo udarce, ogrebotine i lakše tjelesne ozljede.

Policajci su ipak uspjeli privesti napadače i to 35-godišnjaka i 32-godišnjaka iz Poduma, te 29-godišnjaka i 19-godišnjak iz Ramljana, te 31-godišnjaka koji je prijetio sjekirom. 

Petorica uhićenih predana je pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave dostavljene su nadležnom državnom odvjetništvu. Četvorica su prijavljena za fizički napad na službene osobe, policajce, a 31-godišnjak za prijetnju smrću prema službenim osobama, doznajemo u PU ličko-senjskoj. 

Istražni sudac je svim osumnjičenicima odredio najmanje mjesec dana istražnog zatvora zbog mogućnost ponavljanja kaznenog djela.

29. travanj 2024 01:35