StoryEditorOCM
KalelargaNEPOŠTIVANJE

Kome ide nagrada za "vozača godine": 33-godišnjaku koji je pijan bježao policiji ili 29-godišnjaku koji je u jednu večer izazvao dvije prometne?

Piše Zadarski.hr
6. studenog 2020. - 09:56

U Gornjem Karinu, u srijedu, 04. listopada, u 14.06 sati, vozač osobnog automobila Peugeot splitskih registarskih oznaka nije se zaustavio na znakove koje su mu davali policijski službenici.

Naime, 33-godišnjeg vozača koji je upravljao vozilom brzinom od 143 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h policijski službenici su pokušali zaustaviti, a on je nastavio vožnju unatoč policijskim upozorenjima svjetlosnim i zvučnim signalima. Ubrzo je zaustavljen i izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,58 g/kg te mu je u vozilu pronađena drvena palica koja mu je oduzeta.

Vozač je uhićen te doveden u službene prostrije policije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je  jučer priveden  na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prekoračenja brzine, vožnje pod utjecajem alkohola te nepostupanju po naredbi policijskih službenika iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Sinoć oko 20.30 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru 29-godišnji vozač je u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja B kategorijom i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla, osobnim automobilom Volkswagen Golf uslijed nepropisnog pretjecanja izazvao prometnu nesreću kojom prilikom je udario u drugo vozilo i pričinio materijalnom štetom te se udaljio s mjesta događaja.

Nakon toga je oko 20,40 sati u Vukovarskoj ulici zbog neprilagođene brzine izazvao drugu prometnu nesreću kada je vozilom sišao s kolnika i udario u betonski zid. Potom je opet nastavio vožnju te je ubrzo pronađen od strane policijskih službenika Interventne jedinice policije u Polačkoj ulici.

Vozač je te je uhićen i doveden u službene prostrije. Pružena mu je liječnička pomoć u OB Zadar gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozlijede. Nad njim je izvršeno alkotestiranje kojom prilikom mu je očitana koncentracija alkohola od 0,53 g/kg dok je testiranje na droge odbio.

Nad 29-godišnjakom je u tijeku kriminalističko istraživanje.

20. travanj 2024 00:17