StoryEditorOCM
Kalelarga‘ZLIN‘ EKSPLODIRAO?

U padu aviona kod Biljana Donjih smrtno stradala dva člana posade, ministar obrane Damir Krstičević krenuo prema Zemuniku

Piše Zadarski.hr
7. svibnja 2020. - 17:11

17:15

Iz izvora bliskih istrazi doznajemo kako su svi članovi posade smrtno stradali.

17:10

Iz PU zadarske su obavijestili kako je u Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 16.02 sati zaprimljena dojava da je u mjestu Biljane Donje pao avion.

- Odmah po dojavi na mjesto događaja upuceni su policijski službenici, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost, istaknuli su iz PU zadarske.

17:00

U četvrtak u Biljanima Donjim kod Benkovca oko 16 sati dogodio se pad vojnog školskog aviona ZLIN u kojem su bili dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, bila je riječ o redovnom obučnom letu.

Na mjesto događaja upućene su nadležne službe, a potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku.

Ministarstvo obrane će o više informacija izvijestiti javnost.

Kako doznajemo, u školskom avionu su bili pilot instruktor i kadet, a avion je navodno eksplodirao i još uvijek gori.

Iako su u avionu bila dva člana posade, još se uvijek ne zna u kakvom su stanju i jesu li preživjeli.

Uskoro opširnije...

20. travanj 2024 09:43