StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Kao da nema korone: pet prometnih nesreća, četvero bez vozačke, dva bez tehničkog, a rekorder vikenda s 1,97 promila u Sukošanu sletio van kolnika

Piše PU ZD
7. travnja 2020. - 10:10

Upravljajući osobnim vozilom čakovečkih registracijskih oznaka (ČK-Daewoo), u subotu u 02,30 sati u Sukošanu, 51-godišnji vozač je pod utjecajem alkohola od 1,97 promila izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom jer je sletio van kolnika. Vozač je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona sigurnosti na cestama.

Inače, proteklog vikenda (03.– 05. travnja), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja "akcije Vikend" kontrolirali 114 vozila i vozača, a poduzeli su 19 represivnih mjera. Alkotestirano je 87 vozača, od kojih je njih dvoje bilo pod utjecajem alkohola, a dvoje je prekoračilo propisano ograničenje brzine. Dva su vozila bila bez tehničkog pregleda i registracije, a četvero je vozača bilo bez položenog vozačkog ispita, dok su dvojica vozača upravljala u vrijeme zabrane upravljanja vozilom, a njih pet nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključeno osam vozača i dva vozila.

U tom se vremenu dogodilo pet prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

 

26. lipanj 2024 08:53