StoryEditorOCM
KalelargaUGODNA JESEN

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana i za blagdan Svih svetih? Prognoza će posebno obradovati sve one koji će uspjeti spojiti četiri neradna dana

Piše PSD
27. listopada 2022. - 13:29

"Stabilni vremenski uvjeti nastavit će se sve do blagdana Svih svetih. U jesenske dane to znači jutarnja magla, koja se ponegdje može zadržati i veći dio dana, osobito po nizinama unutrašnjosti. O njoj će ovisiti i najviša dnevna temperatura zraka. Ako se zaželite sunčevih zraka, opcija su planine ili pak obalni krajevi - pretežno sunčani.

No, tijekom noći i jutra također treba računati na mjestimičnu maglu. Srećom za mnoge, ne tako čestu ni dugotrajnu kao u unutrašnjosti. Prema otvorenom moru povremeno će puhati umjeren sjeverozapadni vjetar, a uz obalu noću burin, danju jugozapadnjak. Temperatura zraka neće se mnogo mijenjati.", prognozira za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.
Meteorologinja je za HRT pripremila i detaljniju prognozu za naredne dane:

"I četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu započeti uz niske oblake i maglu, no do sredine dana slijedi razvedravanje. Vjetar uglavnom slab. Najniža temperatura zraka od 6 do 9 °C. Najviša između 18 i 21 °C.

Jutro će u središnjoj Hrvatskoj biti malo toplije, a dnevna temperatura zraka do 19 °C. U prvom dijelu dana bit će oblačno i maglovito uz većinom slab vjetar, no oblaci će se postupno razilaziti pa će popodne biti djelomice sunčano.

Poslijepodnevnog sunčanog vremena neće nedostajati na zapadu Hrvatske, a jutarnje magle bit će većinom u gorju i Istri. U noći i ujutro duž obale sjevernog Jadrana mjestimice do umjeren burin, a danju jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 7 °C u gorju do 15 °C na otocima, a najviša između 18 i 23 °C, gdjegod na moru i viša.

U Dalmaciji vrijednosti temperature kao u srijedu. Bit će sunčano, ujutro samo ponegdje uz maglu - i u unutrašnjosti i na obali. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni.

Sjeverozapadnjaka će prema otvorenom moru biti i na krajnjem jugu Hrvatske, pa će more biti mirno ili malo valovito. Uz obilje sunčana vremena, najviša temperatura zraka do 25 °C."

"Idućih dana na kopnu će najviše dnevne vrijednosti temperature malo porasti, no lokalno uz dugotrajnu maglu mogu biti znatno niže. Jutarnja temperatura u blagom padu. Poslijepodne sunčano, osobito u gorju te unutrašnjosti Dalmacije, dok će se u sjevernim krajevima niska naoblaka te magla teško razilaziti. Vjetar uglavnom slab.

Odveć jakog vjetra neće biti ni na Jadranu. Prema otvorenom moru popuhivat će do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu noću burin, danju jugozapadnjak. Obala i otoci obilovat će sunčanim vremenom, no ujutro mjestimice magla, barem nakratko. Temperatura zraka bez veće promjene.", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

09. svibanj 2024 09:50