StoryEditorOCM
KalelargaVREMENSKA PROGNOZA

Južina i dalje luduje, danas ponegdje i do 30 stupnjeva. A evo kakvo nas vrijeme očekuje nakon Uskrsa

Piše Hina, Vijesti SD
31. ožujka 2024. - 10:14

Hrvatsku u nedjelju očekuje djelomice sunčano i vjetrovito vrijeme s najvišim dnevnim temperaturama zraka između 19 i 24, a na istoku od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva,  prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Uz povremeno više oblaka, malo kiše može pasti uglavnom popodne na zapadu zemlje, ponajprije na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru.

Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, osobito u gorju i jak, a na Jadranu jako i olujno jugo.

- Veći dio ponedjeljka u unutrašnjosti će prevladavati sunčano, razmjerno vjetrovito i toplo, a zbog saharske prašine atmosfera će vjerojatno biti još zamućenija. Prema kraju dana sa zapada jače naoblačenje s kišom i grmljavinom, najprije u gorskim predjelima, a jak jugozapadnjak okrenut će na zapadnjak. Zatim do srijede promjenjivo oblačno, u utorak još povremeno s pljuskovima i grmljavinom, te svježije, uz slabiji vjetar - prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a. 

image

Prognoza za uskršnji ponedjeljak

Screenshot/HRT

I na Jadranu će se u ponedjeljak jače naoblačenje sa sjevera do kraja dana proširiti do juga, a donijet će kišu, grmljavinu i nevere. Treba računati i na mutnoću zbog prašine. Jako i olujno jugo u ponedjeljak će okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak koji će zatim biti slabiji. Pritom će se temperatura zraka malo sniziti. Pljuskovi još u utorak, osobito do sredine dana, a zatim većinom suho uz sunčana razdoblja. 

image

Prognoza za uskršnji ponedjeljak

Screenshot/HRT
28. travanj 2024 05:52