StoryEditorOCM
KalelargaHOĆEMO ROTOR!

Jutro na Poluotoku i prometni krkljanac! Stvarno, zašto smo proširivali Tuđmanovu kad nam je Kalelarga zapravo postala tijesna?

Piše in
1. kolovoza 2022. - 10:53

Jutro na Poluotoku. Početak novog dana u najvećoj gradskoj pješačkoj zoni svakog jutra neizostavno prate - prometne gužve!

Sigurno se pitate, kako sad to, pješačka zona pa prometne gužve? Lijepo, zato što je Kalelargom i sporednim ulicama dozvoljeno voziti.

Kalelargom može voziti gotovo svatko, kamioni, kombiji, osobna vozila, cisterne, biciklisti, romobili... i gotovo u svako vrijeme. To što postoje neka, nazovimo tako, pravila, odluke, kazne, koga briga!? 

Da, gradski prometni redari i policajci sigurno pišu nekakve "kazne", ali koliko su one učinkovite, vidi se na priloženoj fotografiji, snimljenoj jutros na Kalelargi. Gdje svi sudionici ovog prometnog krkljanca vjerojatno imaju nekakve dozvole da se mogu nesmetano voziti među pješacima. I pritom se na njih nervirati "kako su spori...".

Prije nekoliko godina, dok gradski oci još nisu uveli očito potpuno pogrešne mjere za ulazak vozila na Poluotok, predlagali smo da se na Kalelargi postave semafori i pješački prijelazi, kako bi smanjili broj prometnih žrtava u pješačkoj zoni. Sada, u skladu s "pametnim prometnim rješenjima", predlažemo kružni tok, dvosmjernu prometnicu i ležeće policajce s trepćućim svjetlima. Ne bi bilo loše uvesti i zeleni val, da ti silni kamioni, dostavna vozila i automobili, brže stignu s kraja na kraj Poluotoka.

Stvarno, zašto smo proširivali Tuđmanovu kad nam je Kalelarga postala tijesna...

29. travanj 2024 23:14