StoryEditorOCM
KalelargaIZBORI U SDP-U

Jure Zubčić novi predsjednik Županijske organizacije, Daniel Radeta ostao na čelu Gradske

Piše Zadarski.hr
27. studenog 2021. - 20:43

Novi predsjednik Županijske organizacije SDP-a je Jure Zubčić, 31-godišnji županijski vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini.

Prema neslužbenim informacijama, Zubčić je osvojio gotovo 60 posto glasova svojih stranačkih kolega, čime je pobijedio svog protukandidata Zlatka Marasovića, aktualnog županijskog vijećnika i bivšeg ravnatelja Nacionalnog parka Paklenica koji kao kandidat koalicije "Srcem za Zadar" nije prošao u drugi krug izbora za župana.

- Hvala svim stranačkim kolegicama i kolegama na ukazanom povjerenju koje su mi poklonili danas! Dužnost predsjednika županijske  organizacije obvezuje. Vrijeme je da gradimo politike. Vrijeme ispred nas je vrijeme oslučnosti i argumentirane borbe i hvala svima koji mi daju potporu na tom putu. A najviše hvala mom protukandidatu Zlatku Marasoviću s kojim sam vodio fer kampanju i koji će mi kao član predsjedništva biti jedna od najsnažnijih potpora. Vrijeme je da dignemo ovo društvo iz apatije - napisao je Zubčić na svom Facebook profilu.

Daniel Radeta je izabran za predsjednika Gradske organizacije drugi puta za redom. 

- Ovo su moji drugi izbori za predsjednika SDP Zadar, a sama činjenica kako u oba izborna ciklusa nisam imao protukandidata obavezuje i posebno motivira. Nastavljamo tamo gdje smo stali, graditi sve ono što smo započeli, a podrške vidim neće nedostajati, objavio je Radeta na svom Facebook profilu. 

26. travanj 2024 15:31