StoryEditorOCM
KalelargaUOČI KONFERENCIJE

Jure Zubčić: ‘Crkva je dio društva, očekujem da sluša puls društva u kojem djeluje i da će odustati od zgrade županije!‘

Piše Zadarski.hr
6. travnja 2022. - 21:58

Predsjednik SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić podsjetio je na svom Facebook profilu, nakon što je za četvrtak zadarski nadbiskup Želimir Puljić, najavio konferenciju za novinare, kako mu je početkom veljače poslao mail sa željom da razmijene ideje o razvoju Zadarske županije, na koji nikada nije dobio odgovor.

- Početkom veljače sam poslao mail nadbiskupu Zadarske nadbiskupije sa željom da razmijenimo ideje o razvoju Zadarske županije.

S obzirom da je 15.02.2022. u javnost izašla vijest da će zgrada županije biti predana Zadarskoj nadbiskupiji od strane Vlade RH i da sam glasno progovorio protiv tog prijedloga, nadbiskup je očito namjerno izbjegao sastanak.

Za sutra (07.04.2022) je nadbiskup sazvao konferenciju za medije u 12 sati, a kako svi znamo da mu u rujnu završava mandat kao predsjedniku HBK te da je nedavno napunio 75 godina, te predao svoj mandat Papi Frani, očekujem da je predmet konferencije za medije zgrada županije. Crkva je dio društva i očekujem da sluša puls društva u kojem djeluje te da će odustati od zgrade županije.

Nadbiskupe, ispred vas je velika, a tako jednostavna odluka - poručio je Zubčić.

image

Pismo Jure Zubčića

Facebook
19. travanj 2024 04:55