StoryEditorOCM
KalelargaKAZNENA PRIJAVA

Još jedna prevara u gospodarskom poslovanju: 52-godišnji Zadranin dvojici Čeha uzeo predujam za opremanje stanova na Pagu. Posao nije napravio!

Piše Zadarski.hr
13. srpnja 2023. - 11:17

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52- godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zadru, tijekom prosinca 2021. godine s dvoje državljana Češke u dobi od 23 godine sklopio ugovor o opremanju stanova na području Paga s određenim vremenskim rokom, temeljem čega mu je na račun društva uplaćen novčani iznos kao predujam ugovorene cijene.

Dio opreme je nakon toga isporučen i ugrađen, dok ostatak nije isporučio, već je cijelo vrijeme oštećene držao u zabludi kako će dovršiti opremanje i na taj način oštetio ih za ukupan iznos od 12 tisuća eura, a za koji iznos je svom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist.

Protiv 52-godišnjaka, kao odgovorne osobe trgovačkog društva, nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

16. lipanj 2024 13:40