StoryEditor
KalelargaJURE ZUBČIĆ

"Jesu li sudjelovali u pokušaju prikrivanja cijelog slučaja i što se krije iza dvije ostavke ako su svoje poslove obavljali profesionalno i stručno?"

Piše Zadarski.hr
17. siječnja 2022. - 10:19

"Što se krije iza ostavki u Zavodu za hitnu medicinu" naslov je priopćenja kojeg je predsjednik županijske organizacije i županijski vijećnik, Jure Zubčić, postavio na svojoj službenoj Facebook stranici. Zubčić je priopćenje objavio nakon smjene, sada već bivšeg ravnatelja ZZHM-a Ivice Erlića, ali i nakon ostavki glavnog tehničara Antuna Čačića i zamjenika ravnatelja Mladena Oluića. Zubčićevo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Nakon smjene ravnatelja na sjednici Upravnog vijeća ostavke su podnijeli glavni tehničar ZZHM-a Čačić te zamjenik ravnatelja Oluić.

S obzirom da je ravnatelj Erlić smijenjen iz razloga kršenja mjere izolacije, što samo po sebi nema veze s upravljanjem ustanovom, otvaraju se neka nova pitanja na koja javnost treba znati odgovore.

1. Upravno vijeće je zatražilo očitovanje od zamjenika ravnatelja i glavnog tehničara jer Erlić tvrdi da su ga oni uputili na hitnu medicinu, suprotno protokolu za oboljele od Covida. Jesu li pritom i oni sudjelovali u pokušaju prikrivanja cijelog slučaja?

2. Također, ostaje otvoreno pitanje da li je ravnatelj Erlić uistinu imao respiratorne probleme ili je odlazak na hitnu bio samo pokušaj prikrivanja kršenja izolacije? Pitanje je potpuno opravdano s obzirom da je prema mnogim svjedocima viđen na više različitih lokacija tijekom izrečene mjere izolacije.

3. Što se uistinu krije iza ove dvije ostavke ako su svoje poslove obavljali profesionalno i stručno?

Nadam se da će odgovore na neka od ovih pitanja uspjeti dati Upravno vijeće nakon pribavljenih očitovanja te policija nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja. Po svemu sudeći ovdje još ima nepravilnosti koje treba razotkriti.

17. kolovoz 2022 08:50