StoryEditorOCM
KalelargaNESTABILNO

Stiže novo pogoršanje vremena: Pljuskovi, kiša, grmljavina, a u četvrtak možda i snijeg

Piše VIJESTI SD
4. ožujka 2024. - 22:04

Nastavlja se proljetno promjenjivo vrijeme, do srijede i dalje znatno toplije od uobičajenog početkom ožujka.

Pritom u utorak djelomice sunčano uz samo ponegdje malo kiše, pa i u obliku kratkotrajnog pljuska. U srijedu i četvrtak ponovno nestabilnije i kišovitije, gdjekad i uz obilniju kišu praćenu grmljavinom, a u gorju će padati i snijeg.

Osim njega, na zimu će neke podsjetiti slab mraz pri tlu u sunčaniji, ali i ujutro maglovitiji petak te u subotu, tijekom koje je sve izglednija nova južina i kiša.

Utorak većinom suh, djelomice sunčan i razmjerno topao, mogući pljuskovi.

Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing.: "Utorak će u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčan, no popodne su uz jači razvoj oblaka lokalno mogući pljuskovi, najvjerojatnije u Podunavlju. Uz uglavnom slab vjetar najviša temperatura zraka bit će oko 18 °C.

Razmjerno toplo i u središnjoj Hrvatskoj. Odveć jakog vjetra neće biti, ali hoće čestih sunčanih razdoblja. No, valja računati na mogućnost lokalnih, popodnevnih pljuskova, uglavnom na zapadu, piše HRT.

Sunčanije nego u ponedjeljak bit će i na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. I dalje nije sasvim stabilno pa u drugom dijelu dana gdjegod može pasti malo kiše, pa i u obliku kratkotrajnog pljuska. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, uz obalu jugozapadni pa će more biti malo do umjereno valovito.

Podjednako i većinom suhoj i sunčanoj Dalmaciji. U drugom dijelu dana u južnijim krajevima unutrašnjosti bit će dnevnog razvoja oblaka i tek ponegdje pokojeg pljuska. Najviša temperatura zraka između 16 i 19 °C.

Iznadprosječno toplo te djelomice sunčano i na krajnjem jugu Hrvatske. Još u noći i ujutro oblačnije, mjestimice i malo kiše, koja je popodne moguća samo u unutrašnjosti. Vjetar slab, sredinom dana i umjeren sjeverozapadni i zapadni."

I dalje promjenjivo

"Sredina tjedna bit će nestabilna i povremeno će padati kiša. U srijedu su u sjevernim kopnenim predjelima mogući izraženiji pljuskovi te grmljavina, a u noći na četvrtak u gorju će padati snijeg. Petak sunčaniji, ujutro i hladniji te bez vjetra, pa će ponajprije u istočnoj i Gorskoj Hrvatskoj ponegdje biti jutarnje magle.

Jutra će i na Jadranu postupno biti malo svježija, ali se dnevna temperatura neće znatnije mijenjati. Mjestimična kiša i grmljavina najvjerojatnije su u srijedu i četvrtak. Umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak u četvrtak će okrenuti na buru, a u većinom sunčani petak, potkraj dana, na jugo.", prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

04. srpanj 2024 01:36