StoryEditorOCM
KalelargaPOLITIČKA KONOBA

Imamo imena tri kandidata za novog direktora KK Zadar: dvojica su bila očekivana, ali za trećeg nitko nije čuo...

Piše Zadarski.hr
20. ožujka 2024. - 20:15
Edi Nadarević, jedan od kandidata i član udruge Bleke i  konji: hoće li i ovog puta pogoditi ”u sridu”Jure Miskovic/Cropix

Edi Nadarević, Ivan Ivanišević i David Gunjević, trojica su kandidata za novog direktora KK Zadar. Njih troje javilo se na javni natječaj, kako neslužbeno doznajemo, raspisan 28. veljače koji je trajao 14 dana.

David Gunjević je bio direktor do prošle godine, kada ga je smijenio Nadzorni odbor kluba nakon što je u javnost iznio podatke o lošem financijskom stanju u klubu. Gunjević se nakon toga jedini javio na novi natječaj za direktora, ali je taj natječaj NO poništio bez posebnog obrazloženja. Ovo mu je treći put da se natječe za direktora KK Zadar.

Edi Nadarević je ekonomist koji radi u Ministarstvu financija odnosno u zadarskoj carini. Prijatelj je gradskog vijećnika Enija Meštrovića i član njegovog KUD-a Bleke i Konji. Mnogi ga zbog toga vide kao glavnog favorita za budućeg direktora.

O trećem kandidatu Ivanu Ivaniševiću nema dostupnih javnih informacija.

Čim je raspisan natječaj i Nadarević i Gunjević javnost su obavijestili da će se natjecati za direktora kluba. Nadarević je potvrdio svoje dobre odnose s Enijom, a Gunjević je u javnom pismu upozorio da se novi direktor opet bira u političkoj kuhinji najpoznatije zadarske konobe, aludirajući na konobu Enija Meštrovića na Bokanjcu.

Konačnu odluku o novom direktoru kao i uvijek donijet će politika, odnosno gradonačelnik Branko Dukić u ime Grada Zadra kao većinskog vlasnika kluba.

27. travanj 2024 21:44