StoryEditorOCM
KalelargaANALIZA S PET BUNARA

Erol Gaši: Zaustavili smo trend opadanja SDP-a, pokazuje to i broj vijećničkih mandata osvojenih na ovim izborima

Piše P.O.
9. lipnja 2021. - 12:54

Trend opadanja stranke je zaustavljen, mislim da smo sačuvali temelje na kojima se u naredne četiri godine uz veliki rad i trud možemo nadati još boljim rezultatima, kaže Erol Gaši, povjerenik SDP-a za Zadarsku županiju.

Gaši je imenovan povjerenikom u prosincu nakon što je županijski ogranak SDP-a raspušten, a svoj stav o zaustavljenom trendu urušavanja stranke objašnjava ovako:

-Na lokalnim izborima 2013. godine SDP je u Zadarskoj županiji imao 47 mandata gradskih i općinskih vijećnika, a četiri godine kasnije taj je broj skoro prepolovljen – 2017. godine smo imali 25 mandata. Na ovim izborima osvojili smo 24 vijećnička mjesta, ali u obzir treba uzeti činjenicu da je ukupan broj vijećnika po jedinicama lokalne samouprave smanjen, kaže Gaši koji je još pri preuzimanju mjesta povjerenika najavio da se neće kandidirati za predsjednika Županijskog odbora SDP-a.

Kod te najave ostaje i danas i tvrdi da je u SDP-u došlo vrijeme za pomlađivanje. Unutarstranački izbori se u SDP-u održavaju nakon lokalnih izbora, ali još uvijek nije utvrđen datuma njihova održavanja. Očekuje se da bi to moglo biti obavljeno u rujnu.

04. svibanj 2024 18:16