StoryEditorOCM
KalelargaHLAĐENJE I GRIJANJE

Dragić: Djeca i profesori rade na preko 30 stupnjeva! Nekić: Ove godine ćemo klimatizirati OŠ Voštarnica za 500 tisuća kuna

Piše Iva Ivanac
21. lipnja 2022. - 12:54

 

- Danas je zadnji dan školske godine, a već više tjedana temperature prelaze preko 30 stupnjeva, a ne znam je li znate da mnoge učionice nemaju klime. To su teški uvjeti za rad i za djecu i za profesore. I prije deset godina sam o istoj stvari govorila i ništa se nije ili ako je, onda se vrlo malo promijenilo. Dajemo pozajmice, kredite, jamci smo svima, dajemo milijune onima koji nisu zaslužili, a djeca i profesori rade u jako teškim uvjetima, kazala je Irena Dragić (SDP) dodajući i je li Grad osigurao sve da na jesen i zimu škole budu grijane? Dragić je također upozorila kako još uvijek nije dobila odgovor o naknadi za zemljište na Novom Bokanjcu gdje je izgrađena Katolička osnovna škola Ivo Mašina. 

Na njeno pitanje je odgovorio pročelnik Joso Nekić govoreći kako će škole klimatizirati.

- To su skupi projekti, ove godine ćemo klimatizirati OŠ Voštarnica i za njih ide 500 tisuća kuna. Što se tiče grijanja i energije, strašno je poskupila, ali niti jedna vitalna potreba škola nije ugrožena niti će biti. Vi ste se ovdje malo bahatili i davali novac za potrebe za koje kao Grad nismo nadležni, a mogli ste ta sredstva tu uložiti. Malo se zapitajte koliko vi doprinosite tome da uvjeti budu takvi kakvi bismo svi željeli, kazao je pročelnik Nekić.

26. lipanj 2024 04:50