StoryEditorOCM
KalelargaNEĆE IM SE SVIDJETI

Davor Lončar svim općinarima i zaposlenicima smanjio plaće za 10 posto, a tko ne ispuni  pola radnog vremena ima pravo na minimalac od 3.250 kuna!

Piše Piše Predrag Opačić
19. travnja 2020. - 10:35

Zbog izvanrednih okolnosti i posljedica nastalih epidemijom korona virusom svim zaposlenicima Općine Poličnik i ostalih ustanova kojih je Općina Poličnik osnivač ili vlasnik umanjuje se 10 posto od osnovice za obračun plaće radi solidarnosti financijskog opterećenja proračuna Općine Poličnik, stoji u odluci koju je potpisao općinski načelnik Davor Lončar. U slučaju da je izračun plaće zaposlenika manji od iznosa minimalne plaće utvrđene Uredbom o visini minimalne plaće, zaposlenik zadržava pravo na iznos minimalne plaće od 3.250 kuna.
Osim toga, Lončar je odredio i da svi zaposlenici koji dobivaju plaću iz općinskog proračuna, a koji iz tehničkih i organizacijskih razloga (epidemije korona virusa) nisu u mogućnosti ispuniti najmanje pola radnog vremena, imaju pravo na plaću od 3.250 kuna!
Ovaj zaključak primjenjivat će se od 01. do 30. travnja s mogućnošću privremenog produljenja iz mjeseca u mjesec, ovisno o situaciji i okolnostima u Hrvatskoj, najavio je načelnik Lončar.
P.O.

19. travanj 2024 21:54