StoryEditorOCM
KalelargaŽUPANIJSKI HDZ

Božidar Kalmeta: "Nema mjesnog odbora u Zadru u kojem HDZ danas nije dobio. Imamo osam mandata i s tim sam prezadovoljan!"

Piše B.S.
5. srpnja 2020. - 22:25

- Ne znamo još konačne rezultate, ali ono što je neupitno je to da je HDZ nadmoćni pobjednik ovih izbora. Siguran sam da je izbor dobar, jer je Hrvatska s Andrejem Plenkovićem sigurna zemlja u sigurnim rukama i sigurnom budućnosti. Nema mjesnog odbora u Zadru u kojem HDZ danas nije dobio. U sve 34 jedinice lokalne samouprave smo pobijedili, što govori da to nije slučajno. To govori da su birači prepoznali ljude koji žive u ovom kraju i koji će živući ovdje braniti interese našeg kraja u Zagrebu u Saboru - rekao je nakon prvih izlaznih anketa Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, te zahvalio svima koji su izašli na izbore i glasali za HDZ.

- Ovi rezultati nam daju pravo da vrlo čvrsto tražimo da Zadar i Zadarska županija ima jedno mjesto ministra. Ima nekoliko mlađih ljudi koji su spremni za to i koji bi to vrlo dobro obavljali. To znam jer sam i sam bio ministar i znam što znači biti ministar. Želimo da Zadar i županija bude područje ugodnog življenja i gospodarski jako - rekao je Kalmeta navodeći kako su i njega iznenadili prvi rezultati anketa.

- Ovakvu razliku nisam očekivao, no uvijek postoji veliki dio neopredijeljenih birača i možda je to donijelo prevagu. To je volja građana koju moramo poštovati. Prvi put ovdje sami imamo osam mandata i s tim sam prezadovoljan - rekao je.

Kalmeta je na listi za IX. izbornu jedinicu osvojio najviše preferencijalnih glasova.

- Stvarno nemam podatke sto se tiče preferencijalnih, pričekao bih konačne rezultate. Meni je bila želja poduprijeti ove mlade ljude, Josipa Bilavera i Nikolinu Baradić, Radu Šimičevića kao novo lice i osvježenje, te Grozdanu Perić koja se dokazala kao saborska zastupnica - dodao je Kalmeta

 

17. travanj 2024 15:56