StoryEditorOCM
KalelargaNAKON 3,5 GODINE

Afera ‘Ribar‘: Reno Sinovčić, Novica Erlić i Dalibor Zebić proglašeni krivima! Evo koliko su dobili

Piše M.Dešković/JL
3. ožujka 2023. - 10:22

NOVO: Kako je navedeno u obrazloženju, Erlić je iskazao nepostojeći dug pa je na taj način isplaćen novac Sinovčiću.

Sinovčiću je dosuđena zatvorska kazna od 2 godine i 8 mjeseci, u što će mu se uračunati vrijeme provedeno u istražnom zatvoru. Uz to, Sinovčić i Zebić proglašeni su krivima i za manipulaciju u predstečajnoj nagodbi tvrtke Vox.

Erliću je dosuđeno 11 mjeseci zatvora, a kazna se zamjenjuje radom za opće dobro. Jedan dan zatvora zamjenjuje se sa 2 sata rada za opće dobro.

Uz Sinovčića, Erlića i Zebića, na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaji, poreznici Željan PejkovićMarko Lozančić i Irena Anić.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

10:05 - Zadarski poduzetnik Reno Sinovčić nepravomoćno je proglašen krivim u aferi Ribar, piše Jutarnji.

Novica Erlić, 62-godišnji otac aktualnoga ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, nepravomoćno je proglašen krivim u aferi Ribar.

Bivši direktor NK Zadar Dalibor Zebić također je nepravomoćno proglašen krivim.

10:00 - Kako doznaje Jutarnji, Reno Sinovčić došao je na čitanje presude, no Novica Erlić za sada nije.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

image
Ronald Goršić, Vladimir Ivanov/Cropix

Nakon tri i pol godine suđenja, Županijski sud u Zagrebu donijet će u petak nepravomoćnu presudu u tzv. aferi Ribar.

Osmero optuženih, među kojima su i zadarski poduzetnik Reno Sinovčić (62) i Novica Erlić (62), otac aktualnoga ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, USKOK tereti za niz navodnih zloporaba počinjenih od 2008. do 2014. godine vezanih uz tvrtku Vox i Nogometni Klub Zadar.

Novicu Erlića se tereti da je kao direktor NK Zadra od 2008. do 2014. Sinovčiću pomogao iz kluba izvući oko 42 milijuna kuna. Erlić je priznao da je Sinovčić taj novac ranije posudio igračima kluba, no to nije bilo istina.

USKOK tvrdi da je klub temeljem tih krivotvorenih pozajmica Sinovčiću vraćao dug. Dio mu je vraćen u novcu, a dio je pretvoren u udjele u klubu.

Uz Sinovčića i Erlića optuženi su bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica Stoja Mučaja, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktor NK Zadar Dalibor Zebić.

25. travanj 2024 05:56