StoryEditorOCM
FotoreportFOTOREPORT:

Obišli smo prostor oko Ortopedske bolnice u Biogradu koja je danas trebala započeti s iseljenjem pacijenata, tamo se ništa posebno ne događa!

Piše Mišel Kalajžić
26. ožujka 2020. - 17:08

U Biogradu za sada neće biti uvedena karantena, odluka je Županijskog stožera civilne zaštite Zadarske županije (ŽSCZZŽ) ali glavni problem i izvor zaraze je biogradska Ortopedska bolnica koja je trebala početi s iseljenjem i dezinfekcijom prostorija.

Iseljenje bi trebalo trajati i u petak, a pacijenti će biti smješteni u druge medicinske ustanove. Bolnica bi trebala biti zatvorena dva tjedna.

Naš je fotoreporter u četvrtak poslijepodne obišao prostor oko Ortopedske bolnice u Biogradu, ali nije zamijećena bilo kakva vanjska aktivnost oko preseljenja bolnice.

U Biogradu se zapravo nije događalo ništa posebno, pa se predpsotavlja da bi se bolnica treba iseliti u petak, zatim dezifincirati i zatvoriti na dva tjedna.

Članovi stožera i epidemiolozi procijenili su da od karantene ne bi bila velika korist jer puno ljudi koji radi u biogradskoj bolnici, ali i samom Biogradu, živi praktički od Zadra do Benkovca i Draga, što bi značilo da bi se karantena trebala uvesti na puno širem području, za čim u ovom trenutku nema potrebe.

Umjesto karantene, odnosno zabrane ulaska i izlaska u Biograd, najvjerojatnije će se posegnuti za još strožim mjerama zabrane kretanja i socijalnih kontakata, te podići razina sanitarnih uvjeta. Ako u međuvremenu dođe do pogoršanja situacije, ako se broj oboljelih poveća u narednim danima, što bi upućivalo na lokalnu transmisiju zaraze, odluka o karanteni opet će se razmatrati.

18. travanj 2024 04:16