StoryEditorOCM
FotoreportZADARSKA PIJACA

Danas su otvorene tržnice diljem zemlje, a sve izgleda kao na filmu: prodavačice iza folije, kupci prate strijelice, nose se maske i pazi na distancu

Piše Zadarski.hr
9. travnja 2020. - 13:51

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH od danas se dopušta, uz pridržavanje stroge mjere socijalnog distanciranja, rad zatvorenih objekata (prodavaonica i kioska) u sklopu tržnica koji prodaju hranu, lijekove, higijenske artikle, veterinarsko-medicinske proizvode, poljoprivredne lijekove i hranu za životinje te prodajnih mjesta na tržnicama koji su zatvoreni objekti ili ograđeni prostori te prodaju ribu, mlijeko i mliječne proizvode te voće i povrće. 

Također, dopušta se prodaja na malo voća, povrća i cvijeća iz vozila u ograđenim prostorima na „princip zelene tržnice“.

Od jutros su otvorene vanjske tržnice na Poluotoku, ribarnica te tržnica na Relji. Radno vrijeme je od 7 do 12 od ponedjeljka do subote, a nedjeljom nece raditi.

Tako su se, po striktnim upoutama, na zadarskim tržnicama osigurali ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca te postavile pregrade odnosno zaštite od pleksiglasa na prodajnim mjestima, bancima, kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 3 do 5 metara između prodavača međusobno te prodavača i kupaca.

Ipak, danas nije bilo puno prodavača, tek rijetki su došlo prodati svoje domaće proizvode, a kupci su, strpljivo i po pravilima, čekali u redu da kupe nešto za današnji ručak. 

Pogledajte fotogaleriju koju je jutros snimio naš fotoreporter. 

19. travanj 2024 11:08