StoryEditorOCM
ForumOPASNO ZAGAĐENJE

Zabrinjavajuće snimke iz Osijeka: kroz kanale teče plastika, posljedice bi mogle biti strašne

Piše JL
4. listopada 2023. - 14:17

O razmjerima problema koji je izazvao požar u Drava Internationalu puno govore i video zapisi s mjesta požarišta, a na kojima se vidi kako kroz kanale koji se nalaze iza novog tvorničkog hangara teče plastika.

Dio nje će vjerojatno završiti u tlu, odnosno podzemnim vodama, što bi moglo izazvati dodatna zagađenja i onečišćenja. Očevici su za Jutarnji list potvrdili i ono što je rekao župan Ivan Anušić, kako se pokraj požarišta nalaze velike količine plastike koja je pomiješana sa zemljom.

Na mjesto požara koji je noćas buknuo u Osijeku ranije su stigli glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

‘Tijekom noći došlo je do požara u tvornici Drava International. Odmah su dignute sve (vatrogasne) snage - i stožer gradski i stožer županijski. Sada se na požarištu nalazi 180 vatrogasaca, 82 vozila, podignut je odmah i robot Civilne zaštite koji se uključio i puno pomogao u presijecanju požarišta‘, kazao je Slavko Tucaković.

‘Gori uskladištena plastika, no ovo nije prvi požar ovdje. Čini mi se da gori već treći puta u zadnjih 10 godina, što znači da sve mjere zaštite od požara ovdje nisu poduzete‘, upozorio je.

27. travanj 2024 15:17