StoryEditorOCM
ForumPODACI STOŽERA

U posljednja 24 sata potvrđena 274 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 18 pacijenata, oporavilo se 299 osoba; Ovo je stanje po županijama

Piše PSD
16. veljače 2021. - 11:27

U protekla 24 sata zabilježena su 274 nova slučaja pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.959, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 927 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 84 pacijenta. U protekla 24 sata oporavilo se 299 osoba, a testirano je njih 6.686.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 237.999 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 274 u protekla 24 sata.230.683 osobe su se oporavile, od toga 299 u protekla 24 sata.

U protekla 24 sata preminulo je 18 osoba, ukupno 5.357 osoba.Do danas je ukupno testirano 1.275.009 osoba, od toga 6.686 u posljednja 24 sata.U samoizolaciji je trenutno 11.149 osoba.

Stanje po županijama 16. veljače 2021.:

Primorsko-goranska: 33 nova slučaja

Dubrovačko-neretvanska županija: 28 novih slučajeva

Sisačko-moslavačka županija: 14 novih slučajeva 

Osječko-baranjska županija: 8 novih slučajeva

Zadarska županija: 6 novih slučajeva

Koprivničko-križevačka županija: 5 novih slučajeva

Međimurska županija: 5 novih slučajeva

Zagrebačka županija: 5 novih slučajeva

Istarska županija: 4 nova slučaja

Bjelovarsko-bilogorska: 2 nova slučaja

Požeško-slavonska županija: 1 novi slučaj

Virovitičko-podravska županija: nema oboljelih

-------------------------------------------------------------------------------------------

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA: 28 novozraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom (13 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 15 osoba iz Dubrovnika, sedam iz Konavala, po dvije iz Metkovića i Ploča te po jednoj iz Orebića i Slivnog. Ukupno je zaraženo 16 muških i 12 ženskih osoba, a 19 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA: pet novozaraženih

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA: dva novozaražena, jedna osoba preminula

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Jedna novozaražena osoba s područja je općine Đulovac, a jedna novooboljela osoba s područja je općine Severin.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 26 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je troje na respiratoru, a 26 pacijenata je na opservaciji. U samoizolaciji je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 217 osoba. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba s koronavirusom.

ISTARSKA ŽUPANIJA: četiri novozaražena

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 403 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 4 novozaražene osobe. Za 3 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. U epidemiološkoj obradi nalazi se 1 osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA: bez oboljelih, jedna osoba preminula

Područje Virovitičko-podravske županije ne bilježi novozaražene osobe koronavirusom u posljednja 24 sata, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Testiranih je bilo 34, svi su bili negativni. Nažalost, jedna muška osoba, 1952. godište, uslijed COVID-19 infekcije, preminula je u KBC-u Osijek. Pritom je imala i brojne komorbiditete. 

SISAČKO-MOSLAVČKA ŽUPANIJA: 14 novozaraženih

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je četrnaest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o šest osoba s područja grada Siska, dvije osobe s područja grada Petrinje, jednoj osobi s područja grada Glina, jednoj osobi s područja općine Dvor, jednoj osobi s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja općine Sunja, jednoj osobi s područja grada Kutina te jednoj osobi s područja općine Velika Ludina.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA: osam novozaraženih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 292 uzorka od kojih su osam bili pozitivni na koronavirus. Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Čepina, Đakova, Ernestinova i Našica.

ZADARSKA ŽUPANIJA: šest novozaraženih, jedna osoba preminula

Na području Zadarske županije 6 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. Dvije novooboljele osobe izolaciju provode na području Grada Zadra te po jedna na području općina Polača, Preko, Ražanac i Sv.Filip i Jakov.

Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 253 osobe, pod aktivnim nadzorom je 616 osoba, a od bolesti se oporavilo još 15 stanovnika.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA: pet novozaraženih, jedna osoba preminula

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno pet novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivan 41 slučaj bolesti COVID-19, ozdravilo je devet osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 28 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1934. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA: jedna novozaražena osoba

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 20 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 10 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 110 osoba, a ukupno su testirane 28732 osobe. Na posljednjem testiranju obrađen je 171 uzorak, od kojih je 1 pozitivan.

23. travanj 2024 13:48