StoryEditorOCM
ForumPAD STRUČNJAKINJE

U akciji Uskoka uhićena i kći prvog predsjednika Ustavnog suda! ‘Pala‘ je sasvim slučajno...

Piše JL
14. srpnja 2021. - 18:35

Tijekom tajne istrage koja je uključivala i tajno snimanje razgovora, sada pokojnoga poduzetnika, Nenada Bukovca, pale su i "kolateralne žrtve", koje zapravo s Bukovčevim poslovima sa gradskim grobljima nisu imale nikakve veze.

Naime, slušajući Bukovčeve razgovore istražitelji su snimali razgovore iz koji su zaključili da poduzetnik podmićuje službenice Zemljišnoknjižnog odjela Općinskoga suda u Sesvetama.

Tako su danas u finalizaciji iste akcije uhićene i dugogodišnja voditeljica sesvetske gruntovnice Ana-Marija Končić, te referentica u toj gruntovnici Suzana P.

Osumnjičene su da su u zamjenu za mito od nekoliko tisuća kuna, Bukovcu ubrzali upis na neke nekretnine.

Končić je inače poznata kao veliki pravni autoritet po pitanju zemljišnoknjižnoga prava te je autor mnogih radova iz te oblasti, a njezin otac je bio Jadranko Crnić, prvi predsjednik Ustavnog suda RH.

Podjetimo, policija i Uskok izvijestili su u srijedu da su zbog koruptivnih kaznenih djela uhitili pet osoba na dubrovačko-neretvanskom, zagrebačkom i primorsko-goranskom području.

Među uhićenima su i bivši šef Gradskih gorblja Patrik Šegota, kao i njegova sestra Tamara. Šegotu sumnjiče da je jednome poduzetniku pogodovao pri dobivanju poslova s grobljima vrijednih oko 4 milijuna kuna, a da mu je ovaj zauzvrat platio oko 670.000 kuna i sagradio kuću na Krku.

16. travanj 2024 07:57