StoryEditorOCM
ForumSTRAVA

Trojica muškarca pritvorena su zbog silovanja svoje sestre i malodobnih rođaka, sutkinja: ‘Naučili su to od oca‘

Piše JL
10. studenog 2023. - 09:29

Tri muškarca pritvorena su u Irskoj nakon što su svoju sestru i malodobne rođake godinama izlagali mučnim seksualnim napadima, piše Daily Mail, prenosi Jutarnji list.

Napadači, koji nisu imenovani zbog zaštite žrtvi, sada se suočavaju s kaznama od 11 do 16 i pol godina zatvora nakon incestuoznog zlostavljanja koje su naučili od svog oca.

Njihova majka (64) pritvorena je u ponedjeljak zbog pomaganja jednom od svojih sinova nakon što je silovao njezinu unuku i po jednoj točci optužnice za napad na isto dijete.

Njihov otac (66) osuđen je u svibnju u sklopu istog suđenja. Izricanje presude bilo je zakazano za danas, ali odgođeno je jer je u bolnici.

Presude su donesene nakon trotjednog suđenja na kojem se govorilo o kaznenim djelima koja su se dogodila između 1999. i 2005. diljem zemlje.

Suđenje

Sutkinja Mary Ellen Ring rekla je da je u obitelji „vladala devijantna očinska figura koja je zlostavljala i maltretirala svoju ženu i djecu, svoje unuke i daljnju rodbinu.”

Rekla je da je „nemilosrdno lovio članove obitelji nasiljem i devijantnošću. Zastrašujuće, njegovi su sinovi naučili zlostavljati i silovati od svog oca.”

Središnji kazneni sud u Dublinu svjedočio je tomu da se svih pet članova obitelji izjasnilo kao nevini.

Neimenovani otac trenutno služi kaznu od 16 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja svoje kćeri. Pretpostavlja se da je zatrudnjela s njegovim djetetom kad je imala 17 godina.

On i supruga odgajali su dijete kao da je njihovo. Sutkinja Ring je rekla da su kršena prava djece da budu sigurna, hranjena, obrazovana i zaštićena, izvještava The Irish Times.

„Živjeli su bazičan i težak život godinama. Dom je bio na cesti”, govorila je sutkinja.

Obitelj je navodno bila dijelom proširene zajednice putnika. Sutkinja je izvijestila da nitko od braće nije pokazao kajanje ili empatiju prema žrtvama.

Svjedočenje žrtve

U svibnju je tužiteljica, tada stara 30 godina, posvjedočila da su je četiri puta silovala dvojica njezinih ujaka, dok je bila u posjeti baki i djedu u Leinsteru te su oni sada optuženi na suđenju.

Rekla je da je baki ispričala jedan incident i tvrdi da je onda dobila batine zbog laganja. Drugom prilikom napao ju je ujak dok je obitelj stala da uzme hranu iz ujakova kombija. Rekla je da joj je rečeno da ostane u kombiju dok su ostali odlazili. Njezin se ujak odvezao cestom, zgrabio ju i bacio u stražnji dio kombija gdje ju je analno silovao.

„Njemu je to bila samo igra. Nije ga bilo briga”, govori o svom ujaku žrtva silovanja.

Optužnice

Jedan muškarac (41) proglašen je krivim po 19 točaka optužnice za silovanje svoje sestre, četiri točke optužnice za seksualno zlostavljanje nje i tri za oralno silovanje. Bio je u zatvoru 15 godina.

Jedan četrdesetogodišnjak proglašen krivim za 20 točaka optužnice za silovanje, pet točaka za seksualno zlostavljanje i tri točke za oralno silovanje. Bio je u zatvoru 11 godina.

Drugi (39) proglašen je krivim po 20 točaka optužnice za silovanje svoje sestre, četiri točke za seksualno zlostavljanje nje i šest točaka za oralno silovanje.

Dodatno je proglašen krivim za dvije točke optužnice za analno silovanje svoje nećakinje i dvije točke za analno silovanje muškog rođaka. Bio je u zatvoru 16 i pol godina.

Zabilježeno je da sva trojica imaju 468 prethodnih presuda, uglavnom za prekršaje u cestovnom prometu.

Otac je proglašen krivim po 24 točke optužnice, uključujući dvije optužbe za analno silovanje svoje unuke i 22 optužbe protiv nećaka. To uključuje 12 optužbi za analno silovanje i deset optužbi za oralno silovanje.

Sud je svjedočio da ima 185 prethodnih osuda, od kojih je 99 za seksualno zlostavljanje svojih dviju kćeri. Majka je osuđena na četiri godine. Sutkinja Ring navela je da je majka bila žrtva fizičkog i seksualnog napada - od strane svog supruga. Nije bila ranije osuđivana, prenosi Jutarnji list.

 

27. travanj 2024 12:52