StoryEditorOCM
Forum‘NIJE LI TO JEZIVO?‘

Svjetski mediji bruje o ‘ukletoj slici‘ koju kupci masovno vraćaju: ‘Ne mogu zaboraviti što mi je rekao zadnji vlasnik‘

Piše PSD
26. kolovoza 2023. - 08:31

Jezivi i "možda ukleti" portret djevojčice dvaput je vraćen u dobrotvornu trgovinu nakon što su se kupci žalili na njegovu "jezivu auru", piše The Telegraph, a prenosi Jutarnji list.

Slika, koja prikazuje dijete u crvenoj haljini s pomalo asimetričnim i uznemirujućim izrazom, donirana je trgovini Hastings Advice Representation Center (HARC) u St Leonards-on-Sea u Engleskoj.

Steve, upravitelj trgovine, rekao je da je portret - čije vas oči "prate po sobi" - ostavio sredovječni muškarac zajedno s nekim drugim slikama i okvirima.

Rekao je za The Telegraph da je, kada je primijetio čudan izraz na slici, rekao: - O moj Bože, pogledaj joj lice".

Dodao je: - Jedna gospođa je rekla: ‘Nije li to jezivo?‘ Ja sam rekao: - Da, prati te uokolo‘."

Gospođa, koja ju je kasnije kupila, “došla je dva dana kasnije i rekla: ‘Moram se riješiti ove slike‘ i da ima ‘auru oko sebe‘, pa smo je stavili u izlog (s natpisom) ‘možda ukleto‘, rekao je Steve.

Objasnio je da ju je nakon vraćanja u trgovinu kupila druga žena, ali ju je potom vratila, "rekavši da više nikada ne želi vidjeti tu prokletu stvar". Drugi kupac bio je "prestravljen" i "vratio se drhtav i uznemiren", rekao je. Dućan je tada ponovno stavio sliku u izlog, ovaj put s porukom: “Vratila se! Dva puta prodana i dva puta vraćena! Jeste li dovoljno hrabri?”

image
Društvene mreže

Steve je dodao: - Posljednja osoba bila je prestravljena, nije to mogla imati kod sebe, ali onda je vidjela da ima toliko pregleda na internetu da se predomislila. Ona sada misli da to ima neku novčanu vrijednost. “

- Jutros me nazvala i rekla: ‘Kupila sam tvoju sliku, mogu li je dobiti natrag?’ Odlučila je da se više ne boji i da to može podnijeti. Htjela ju je otkupiti i dobila ju je besplatno. Nitko od bivših vlasnika slike nije želio povrat novca. Procijenili smo je na 25 funti i na 20 funti.

Rekao je da je, čak i kad je druga žena uzela sliku u srijedu, odmah predložila da ponovno bude vraćena u trgovinu

Međutim, drugi vlasnik vratio se u trgovinu kako bi uzeo sliku u srijedu ujutro, naizgled u iskušenju da se vrati nakon što je privukao pozornost na internetu s objavom o mogućem ukletom predmetu. Nekoliko korisnika sugeriralo je da će koristiti izraz "ona se vratila... vratila se dva puta" na svojim profilima u aplikaciji za upoznavanje.

Slika je izazvala brojne komentare na društvenim mrežama, a korisnici su nagađali o njezinoj prošlosti i zašto ju je trebalo dvaput vratiti u istu dobrotvornu trgovinu. Neki su objavili fotografije iz filma ‘Drugi‘ iz 2001. s Nicole Kidman, gotičkog horora u kojem uznemirujuća djeca komuniciraju s duhovima. Drugi su vlasniku savjetovali da je “zapali”. Nije jasno tko je naslikao portret, niti tko je izvorna muza tajanstvenog umjetnika, piše The Telegraph, a prenosi Jutarnji list.

27. travanj 2024 10:37